Još je Hipokrat ustvrdio: Mlijeko je najsavršenija prirodna hrana.
A poznavajući svojstva mlijeka, osjetljivost kao sirovine i podložnost kvarenju jasna je težina zadatka postavljena pred mljekarce – kako proizvesti visokokvalitetan proizvod.
Kvalitet sirovog mlijeka je temeljna postavka za gospodarsko iskorištavanje mlijeka i rezultat je više faktora: genetika, pravilno držanje i prehrana, zdravlje životinja, postupak sa životinjama, zdrav proizvođač, održavanje čistoće i higijene ...
Proizvodnja sira jedan je od najstarijih postupaka koji su ljudi uveli u konzerviranje lako pokvarljive hrane. „Sir može razočarati. Može biti dosadan, naivan ili previše sofisticiran. Ipak, ostaje činjenica kako je sir korak mlijeka ka besmrtnosti.” Rekao je Clifton Fadiman, američki pisac.
Dakle, održavanje čistoće i higijene je osnovni preduvjet uspješne proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda.
Brigu o odabiru visokokvalitetnih i profesionalnih proizvoda prepustite nama.....